Így lesz tökéletes az arcápolási rutinod

czopko-nori-arcapolasi-rutin.jpgHasználhatod a legprofibb sminktermékeket és eszközöket, ha nem fordítasz elég figyelmet az alapokra, nem leszel elégedett a végeredménnyel.

Az arcápolási rutinról sokféle információ és tanács kering a neten, de sokszor a legfontosabb tanács marad ki ezekből a cikkekből, pedig ezen múlik az arcápolási rutinod sikere.
Elárulom, hogy mi az, és hogy lehet Neked is profi arcápolási rutinod!

Egyáltalán mi az az arcápolási rutin?

 

Első lépésként tisztázzuk, mit is jelent az, hogy arcápolási rutin. Tulajdonképpen az arcápolás lépéseit foglalja magába, azokat a lépéseket, amiket minden nap rendszeresen elvégzel, meghatározott sorrendben, bizonyos termékeket használva. Igen, termékeket… sajnos egyetlen hidratáló krémmel még nem érhetjük be.

 

Te tudod, hogy milyen a bőrtípusod?

 

Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék az arcápolási rutinnal kapcsolatban, azt mondanám, hogy derítsd ki, milyen a bőrtípusod. Fontos, hogy ne az épp aktuális trendeket kövesd, hanem egy személyre szabott rutinnal rendelkezz - a smink és az arcápolás területén egyaránt. Ehhez viszont az első és legfontosabb lépés, hogy tudd, milyen típusú a bőröd: dehidratált, zsíros, zsírhiányos vagy normál, bár utóbbi a legritkább. A legjobb, ha ehhez a drogériákban keringő terméktanácsadók helyett kozmetikus segítségét kéred: kérj ajánlást a barátnőidtől, hogy megtaláld a megfelelőt.

 

Miből áll egy ideális arcápolási rutin?

 

Tekintve, hogy mindannyian mások vagyunk, eltérő bőrtípussal, más és más igényekkel és bőrproblémákkal és persze a korunk is hatással van a bőrünkre. Szóval lehetetlenség lenne egy “tökéletes” arcápolási rutint összeállítani és példaként hivatkozni rá. Ezért nem is ezt teszem, inkább bemutatok egy ideális esetet, ami egy jó alapot adhat a saját rutinod kialakításához.

A reggeli arcápolási rutin lépései:

Arclemosó

A smink és a különféle szennyeződések eltávolítására. Ez lehet micellás víz (ami nem összekeverendő a tonikkal!), gél vagy olaj állagú lemosó, esetleg arctej vagy balzsam. Elsősorban ez is bőrtípus kérdése. A tonik szerepe az, hogy eltávolítsa a sminklemosó maradványait és előkészítse a bőrt a hidratáló krém, szérum befogadására.

A micellás víz egy "sok az egyben" termék, tény, hogy segítségével egyszerre, egy lépésben megvagy a tisztítással, azonban az általam megkérdezett kozmetikusok döntő többsége előnyben részesíti a klasszikus kétlépéses tisztítást a micellás víz használata helyett.

 

Szérum

A szérumok olyan magas hatóanyag tartalommal rendelkező kozmetikumok, melyek speciális megoldást nyújtanak egy bizonyos problémára. Ez lehet akár bőröregedés, vízhiányos vagy pigmentfoltos bőr.

Hidratáló

Ez nagy eséllyel minden nő rutinjának része, akkor is, ha nem szentel túl nagy figyelmet a bőrápolásnak. Legfontosabb feladatuk, hogy felszámolják a bőr vízhiányát. Bőrtípustól függően pedig választhatunk a könnyedebb vagy zsírosabb állagú krémek közül.

Fényvédő

Tudom, mit gondolsz, de nem… a fényvédő termékekre nem csak a nyári hőségben vagy nyaraláson van szükségünk. Valójában az év minden napján használnunk kellene, hiszen a bőröregedésért és számos bőrproblémáért is nagymértékben a nap tehető felelőssé. Ezért a legjobb, ha a rutinod utolsó lépése mindig a fényvédő használata (vagy a hidratálókrémedben, esetleg az alapozódban van fényvédő).

Tényleg mindre szükségem van?!

 

Elsőre ez talán soknak hangzik az eddigi egy vagy két lépéses rutinodhoz képest, de megéri kipróbálnod a jól megválasztott termékek, célzott használatát.
Adja magát a kérdés, mégis hogyan válaszd ki a megfelelő termékeket a rutinodhoz? Ebben az esetben is nagyon fontos, hogy ne a reklámok vagy az ár alapján dönts. És itt nem feltétlenül arra gondolok, hogy a drágábbat érdemes választanod.
Érdemes rászánni az időt, hogy megtaláld a számodra ideális termékeket és összeállítsd a saját arcápolási rutinod, hidd el, a bőröd hálás lesz érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://czopkonori.blog.hu/api/trackback/id/tr8114876640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

czopkonori MAKEUP

Rengeteg nővel találkoztam, akik nem igazodnak el a sminkelés világában, elbizonytalanítja őket az a rengeteg helyről érkező tömény információ, amit az interneten és különböző női magazinokban találnak a témáról, és minél több dologról hallanak, csak annál jobban összezavarodnak. A fő célom, hogy nekik, nektek segítsek! Miről írok? Nőiségről, önbecsülésről, és persze, használható, gyakorlati, mindenkit foglalkoztató sminktippekről:)

Friss topikok

  • Andy73: @ramipali: Ha nem szeretsz senkit, akkor nem kell megjátszanod, semmi sem kötelező. Ha meg szerets... (2020.12.19. 10:21) Miért nincs ünnepi hangulatod?

Kövess a Facebook-on!

süti beállítások módosítása